Alle nieuwtjes en weetjes van Stilpunt cranio sacraal therapie!

2019

 • Wist je dat…. er een landelijke cranio dag is op zaterdag 23 maart 2019? Tijdens deze dag openen (de meeste) cranio sacraal therapeuten hun praktijkdeuren. Stilpunt cranio opent ook haar praktijkdeur op deze dag, namelijk tussen 14:00 en 16:00 uur. Om deze middag uitleg te geven over deze zachte, therapeutische vorm van aanraken. Mocht je nieuwsgierig zijn naar cranio of naar mij als cranio therapeut, dan nodig ik je van harte uit om langs te komen. Stel gerust alle vragen of kijk gewoon even rond. Je bent van harte welkom!

2018

 • Wist je dat…. ik in januari 2018 een basismodule heb gevolgd voor cranio sacraal therapie voor paarden? Ik hierbij in vier dagen het 10 stappen plan aan cranio technieken heb geleerd, dit keer niet voor de mens maar om toe te passen op paarden en pony’s. Deze module is een onderdeel van een tweejarige opleiding tot cranio sacraal therapeut voor paarden. Het was voor mij een kennismaking, om mijn passie voor cranio, toe te passen op een paard. Niet als doel om de volledige opleiding te doen, maar wel als doel om het in te kunnen zetten bij een ontspanningsmoment. Dus heb jij een paard of pony die wel wat ontspanning kan gebruiken? Neem gerust contact op voor meer.

2017

 • Wist je dat…. ik sinds januari 2017 samen werk met Nelly Sluis, psychosociaal therapeut bij Praktijk op de Helling in Groesbeek? Haar website is: http://www.praktijk-opdehelling.nl Wij zijn van mening dat wij elkaar met onze therapievormen aan kunnen vullen. Met als doel, om te zorgen, dat jij beter in je vel komt te zitten. Dat zorgt ervoor, dat je meer kwaliteit uit je leven gaat halen en dat je je eigenwaarde, stevigheid en kracht in de wereld kunt brengen.

Hoe kunnen we dat samen doen?

Therapie Regien: door de behandeling van Regien komt er op een diep lichamelijke niveau spanning vrij. Daar gaan vaak emoties mee gepaard, waarvan je soms niet weet waar ze vandaan komen. Het opheffen van blokkades in je lichaam zorgt voor meer vrijheid en ruimte in jezelf.

Therapie Nelly: blokkades hebben zich in je lichaam gevormd, doordat je op jouw eigen speciale manier een ”overlevingsstand” hebt gecreëerd om met lastige situaties om te gaan. Als de blokkades door het werk van Regien worden verminderd en een hulpbron zijn om meer los te laten kan het ook van belang zijn, dat je handvatten krijgt om met bepaalde situaties, gedachten, gevoelens en spanningen anders om te kunnen gaan. Dit zorgt ervoor dat er niet opnieuw blokkades gaan ontstaan. Je bent dan meer in staat om je zelf te reguleren, zodat je weet (op denkniveau, gevoelsniveau en lichaamsniveau) wat nodig is om je meer te kunnen ontspannen.

Mocht je meer informatie wensen over deze gecombineerde vorm van therapie, neem gerust contact met ons op.

2016

 • Wist je dat…. de stoelmassage is afgeleid van de Anma massage? Doordat ik ging leren voor de stoelmassage ik alleen maar meer en meer wilde leren? Dat was de reden om mij ook in te schrijven voor de Anma workshop. Een heerlijke aanvulling!
 • Wist je dat…. ik een stoelmassage “challenge” heb gehouden om zo aan de 100 oefenmassages te komen voor het examen? In samenwerking met Lierdal Sportcenter in Molenhoek heb ik deze challenge met veel plezier en een fantastisch resultaat afgerond! Wat een fijne werkomgeving en een mooie samenwerking. Tijdens deze challenge is er een actietarief gehanteerd voor de stoelmassage. Daarnaast ging er per massage een bedrag naar stichting OntspanWater. Deze stichting zet zich in voor het realiseren en exploiteren van een warmwaterbad voor ontspanning, therapie en verlichting. Deze stichting draag ik een warm hart toe! Inmiddels is mijn inspanning ook beloond met een diploma en ben ik  voorzien van een TouchPro stoelmasseur licentie.

2015

 • Wist je dat…. ik in november een workshop Stoelmassage ga volgen? Hierbij leer je technieken om een acupressuurmassage te geven voor nek, schouders, rug, armen, handen en hoofd. Het lijkt mij een waardevolle aanvulling voor mijn praktijk. Ondertussen ben ik druk bezig om een leuke actie te bedenken om de stoelmassages onder de aandacht te brengen….dus hou mijn website / facebook in de gaten!
 • Wist je dat…. ik weer met mijn neus in de studieboeken zit? Ik ben mijn HBO medische basiskennis aan het “upgraden” zodat ik aan de eisen blijf voldoen voor de zorgverzekeraars. Update: in juli 2015 heb ik mijn nieuwe diploma ontvangen!

2014

 • Wist je dat…. ik in 2014 een paar keer in de Topic heb gestaan? Een mooi en verzorgd tijdschrift wat huis aan huis verspreid wordt. Heb jij mij gevonden in de Wintereditie van Topic Maasduinen?
 • Wist je dat….. ik in december op de kerstmarkt in Gennep heb gestaan om Stilpunt te promoten? Om mij op deze manier zichtbaar te maken en flyers uit te delen. Wat een ontzettend leuke tijd om over mijn passie te vertellen en daarbij mijn gezicht te laten zien.
 • Wist je dat…. ik in november mijn EHBO diploma heb gehaald bij de EHBO vereniging in Groesbeek?
 • Wist je dat…. ik in oktober een module Stervensbegeleiding heb gevolgd? Dit is een nascholingsmodule van de Peirsman Cranio Sacraal Academie. Tijdens deze module leer je om stervenden te begeleiden tijdens hun stervensproces. Het is een hele mooie module voor mijn eigen proces waarbij ik de mogelijkheid heb gekregen om levensvragen aan mijzelf te stellen. Heb ik – tot nu toe – alles uit het leven gehaald wat erin zit? Met eenvoudige zachte technieken en een luisterend oor aanwezig zijn. Ondersteunend en dragend, goed luisteren en kijken waar de client behoefte aan heeft. Deze module heeft mij diep geraakt in mijn hart!
 • Wist je dat…. ik in September een nascholingsmodule Cranio sacraal therapie in water heb gevolgd? Daar heb ik cranio sacraal technieken in het water geleerd en aqua-wellness ontspanningtechnieken. In één woord: heerlijk!. Ten eerste is het heerlijk ontspannend, maar hoe mooi is het om cliënten – jong en oud – te kunnen behandelen die veel pijn hebben of een lichamelijke en/of geestelijke beperking? Meer informatie over de docent en zijn zwembad vind je op zijn website: Dolfijntje Willebroek. Wil je deze weldaad ook eens ervaren? Of heb jij wellicht zelf een zwembad waar je een cranio sacraal sessie wil ervaren? Neem gerust contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden!