Als je een afspraak met mij hebt gemaakt, zal ik je vragen om makkelijke en soepel zittende kleren aan te trekken, dat ligt het lekkerst op de behandeltafel. Het liefst geen spijkerbroek.

Op voorhand van de eerste sessie stuur ik een intake formulier en een behandelovereenkomst per e-mail. Deze ontvang ik graag ingevuld terug. Als er dan nog aanvullende vragen of opmerkingen zijn, dan zullen we dit tijdens de sessie bespreken.

Met name het gebied tussen je hoofd en het bekken zal ik met een zachte aanraking behandelen. Maar ook de benen en de voeten kunnen een aanraking waarderen. Mocht het nodig zijn, zal ik daar ook aandacht aan geven.

Tijdens de sessie kan ik je vragen stellen, of misschien komt er bij je zelf een vraag naar boven. Als er emoties vrij komen dan is er alle rust, aandacht en ruimte om te kijken wat er nodig is.

Iedereen ervaart de behandelingen anders. Je kunt hitte en tintelingen voelen, een licht pulseren of kloppen. Soms voel je tijdens de behandeling zelf allerlei dingen gebeuren, soms heb je alleen een gevoel van welbehagen, soms voel je niets. Het kan ook zijn dat je pas na een paar dagen effect ervaart.

Na afloop van de behandeling kun je het beste rustig aan doen. Vooral veel water drinken waardoor afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten.

Aan het begin van elke vervolgbehandeling krijg je de kans te vertellen over wat er speelt en wat je hebt ervaren sinds de laatste sessie.

Het is moeilijk aan te geven hoeveel sessies er nodig zijn. Dit hangt onder andere af van de hulpvraag. Een eerste sessie is altijd een kennismakingssessie. Zo kan je ervaren wat deze vorm van therapie is en of dit aansluit bij jouw behoefte. Daarnaast is het ook belangrijk om te ervaren of ik de therapeut ben waar jij of je kind zich prettig bij voelt. Ik vind het heel belangrijk om vertrouwen op te bouwen.

Je zal ook merken dat elke sessie anders kan zijn. Bij elke sessie gebeurt er waar het lijf op dat moment het meest behoefte aan heeft. Als een klacht zich jarenlang heeft “opgestapeld” dat kan betekenen dat het meer tijd kost om daar verandering in te brengen. Ook kan het gebeuren dat één sessie je al voldoende heeft opgeleverd. Het maken van een nieuwe afspraak gaat altijd in overleg

Mocht je niet tevreden zijn over de behandeling of over mij als therapeut, dan hoor ik dat graag. Mocht je het lastig vinden om te vertellen, dan mag je mij ook mailen.

Nieuwsgierig of wens je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!