Stilpunt is afgeleid van het begrip “still-point” binnen de Cranio Sacraal Therapie.
Tijdens een cranio sacraal sessie kan het voorkomen dat het cranio sacraal ritme even stil valt. Op dat moment ‘pauzeren’ je hersenen even en gaat alle energie naar je immuunsysteem. Je lijft krijgt werkelijk een energie “boost” en zal op dat moment alle energie gebruiken om bij te tanken. Dit moment noemen ze een still-point.

 

Vaak gebeurt dit vanzelf tijdens een sessie maar het kan ook gecreëerd worden door middel van cranio sacraal technieken.

 

De basis van het Stilpunt logo is een cirkel, een grafische verwijzing naar “punt”. De kleuren zijn vergrijsd groen (aarde), lichtblauw (water en lucht) en wit (licht). Deze kleuren staan voor mij symbool voor sereniteit, transparantie en inzicht.

 

De cirkels vertegenwoordigen de beweging naar binnen, richting het stilpunt. Dit is bovendien een verwijzing naar de nautilusschelp. Als je de nautilusschelp opent zie je een spiraal. De schelp is het huis van een kreeftje. Het diertje begint met één kamertje en maakt bij groei telkens een nieuw kamertje aan. De oude kamertjes gebruikt hij met een nieuwe functie: voortbeweging en sturing. Dit kleine diertje gebruikt al zijn vermogen om zich stukje bij beetje te ontwikkelen.

 

“Het dier vertegenwoordigt passie en is een symbool van verbinding
met jezelf, je verleden en je omgeving.”
– Willem Beekman (bioloog)